Ons tennispark

Smashcourt

Bij LTV Bleiswijk wordt gespeeld op Smashcourt. De kracht van SmashCourt schuilt in een gravelkleurige stabiliteitsmat die wordt voorzien van een ongebonden keramische toplaag. Door gebruik van de stabiliteitsmat ontstaat een zeer stabiele en vlakke tennisvloer, de ongebonden toplaag zorgt ervoor dat u perfect kunt glijden en bewegen. Uit spelerservaring blijkt dat de grip goed is, de toplaag stabiliteit geeft bij het afzetten en prettig glijdt.

Als heel positief wordt het balgedrag ervaren, onder andere de balstuit en -snelheid.

Het is belangrijk dat de banen goed worden onderhouden. Voor algemeen onderhoud heeft LTV Bleiswijk een groundsman en hulp van vrijwilligers. Na iedere tennispartij dient er gesleept te worden met het daarvoor bestemde materiaal.

Algemene voorschriften

 • Zorg dat de banen vrij blijven van ongerechtigheden, zoals: papier, stenen, kauwgom, ed. Voorkom smeltplekken in de stabiliteitsmat. Pas op met vuur.

 • Laat geen afval, kauwgum of flesjes achter op de banen, maar gooi alle afval in de prullenbakken of breng het afval terug naar het clubhuis.

 • Roken op de banen is verboden.

 • Hete voorwerpen en glaswerk zijn op de banen niet toegestaan.

 • Meld beschadigingen en/of onvolkomenheden direct bij de verantwoordelijke persoon. Wijs hem zonodig ook op de plekken waar onvoldoende infill materiaal aanwezig is zoals baseline / serviceplaatsen.

 • Betreed de tennisbanen uitsluitend via de toegangspoort.

 • Zorg dat het schoeisel vrij is van modder, gras en ander vuil.

 • Betreed de banen nooit met schoeisel voorzien van ijzeren noppen of uitsteeksels.

 • Sleep na iedere tennispartij de baan met het daarvoor bestemde materiaal.

 • De sleepwijze is als volgt: de gehele baan, dus ook de zij- en achteruitloop in een cirkel vegen, te beginnen bij het hek en eindigen in het centrum van een speelhelft.

Verlichting

Alle banen op het park zijn voorzien van verlichting. Indien nodig kunt u deze verlichting aandoen op het paneel op het park. Het is mogelijk te spelen van zonsopgang tot 22.50 uur, zodat u nog de baan kan vegen. De verlichting gaat uit om 23.00 uur.

Er mag geen gebruik worden gemaakt van de banen als:

 • De banen zijn bedekt met sneeuw en zullen niet sneeuwvrij gemaakt worden.

 • Bij opdooi. De sneeuw op de banen is veranderd in een ijslaag.

 • Andere winterse omstandigheden is ter (onvoorwaardelijke) beoordeling van de groundsman.

 • Er plassen op de banen staan, het is dan niet toegestaan op die banen te tennissen en/of te slepen.

Indien aan bovenstaande voorschriften niet wordt voldaan, zal LTV Bleiswijk de desbetreffende persoon aansprakelijk kunnen stellen voor de kosten welke voortvloeien uit het niet naleven van bovenstaande algemene voorschriften.

Clubhuis   

Het clubhuis is het gezellige, dynamisch kloppend hart van de vereniging. Voor, tijdens en na de wedstrijden, toernooien en evenementen op ons park is dit de plaats, waar veelal even gezellig nagepraat wordt.

Als het weer het toelaat is het clubhuis geopend op:

Van 1 maart tot 1 november: 

Maandag 09.00 – 17.00 uur

Dinsdag 09.00 – 17.00 uur

Woensdag 09.00 – 17.00 uur

Donderdag 09.00 – 17.00 uur

Vrijdag 09.00 – 17.00 uur


Ook 's avonds en in het weekend is het clubhuis (regelmatig) open. Voor de actuele tijden verwijzen we door naar het barrooster
 

Van 1 november tot 1 maart: 

Maandag 09.00 – 12.30 uur

Dinsdag 13.30 – 17.00 uur

Woensdag 09.00 – 12.30 uur

Vrijdag 09.00 – 13.00 uur 

Kleedkamers

LTV Bleiswijk heeft de beschikking over ruime kleedkamers welke voorzien zijn van douches. U wordt verzocht de kleedkamers/douches schoon achter te laten. LTV Bleiswijk is op geen enkele manier aansprakelijk voor persoonlijke vermissingen en beschadigingen. Iedereen wordt aangeraden om geen geld of kostbaarheden achter te laten.

Parkeren

LTV Bleiswijk beschikt over ruime parkeermogelijkheden. Op het parkeerterrein is het alleen toegestaan in de parkeervakken te parkeren. Ook beschikt LTV Bleiswijk over twee grote fietsenstallingen. Bij de ingang aan de voetbalzijde van het tennispark kunt u hiervan gebruik maken. LTV Bleiswijk is op geen enkele manier aansprakelijk voor vermissingen en/of vernielingen op deze terreinen.