Bar- of keukendienst draaien?

Alle leden (actief of inactief) die per 1 april van het nieuwe seizoen ouder dan 18 jaar en jonger dan 65 jaar zijn, zijn verplicht twee keer een bar- of keukendienst te draaien bij LTV Bleiswijk. Dit heeft te maken met verruimde openingstijden en een minder aantal leden tussen de 18-65 jaar en is tijdens de ALV van 2017 goedgekeurd.

Voor de een is het een eitje, een ander kijkt er ontzettend tegen op om achter de bar of in de keuken te staan. Om de laatste groep mensen wat gerust te stellen, hebben wij drie video's gemaakt om je een korte uitleg te geven:

Dienst inplannen 

Aan het begin van het jaar, meestal in februari, vragen wij je via de email om je eigen diensten in te plannen. Deze diensten zijn dan terug te vinden onder het barrooster.

Als er diensten open blijven staan, zal de werkgroep Barroosters zelf iemand inplannen. Wil je dus zeker weten dat je op een bepaalde dag wel of niet een dienst hebt, plan dan zelf iets in. Je ontvangt automatisch een bericht als een bardienst door jezelf of door Barroosters is ingepland. TIP: zet deze datum alvast in je agenda ;). 

Toegang clubhuis

Toegang tot het clubhuis gaat via een paslezer bij de nieuwe voordeur. Je dient dus altijd jouw KNLTB pas mee te nemen voor het draaien van een dienst. Wijzigingen graag doorgeven per e-mail via [email protected] zodat de juiste pas wordt geactiveerd voor de toegang tot het clubhuis.

Zelf verantwoordelijk voor aanwezigheid

Je ontvangt via het nieuwe systeem automatisch drie herinneringen voor je bardienst: 2 weken van te voren, 1 week van te voren en 1 dag van te voren. Hierin staat alle aanvullende informatie. Je bent als lid zelf verantwoordelijk voor het verschijnen op jouw bar- of keukendienst. Bij ziekte of verhindering moet je zelf voor vervanging zorgen. Graag wijzigingen of een wisseling doorgeven via [email protected].

Wij verzoeken je op tijd aanwezig te zijn voor jouw dienst. Voor alle duidelijkheid vermelden wij je dat, wanneer het regent, je toch naar het clubhuis dient te gaan, omdat het alarm ingeschakeld moet worden.

Mijn Profiel

Indien je inlogt op de LTV Bleiswijk site en rechtsboven klikt op "Mijn Club", kom je in ‘Mijn LTV Bleiswijk’ en zie je onder de tab "Diensten" wanneer jouw dienst staat gepland of welke diensten beschikbaar zijn om op in te tekenen.

(Extra) uitleg over bardienst?

Wanneer je dit wenst kun je altijd de maandverantwoordelijke van de barcommissie vragen om je wegwijs te maken aan het begin van jouw bardienst. Je krijgt dan uitleg over het afsluiten van het clubhuis, het inschakelen van het alarm, het opmaken van de kassa, waar wat staat en hoe de apparaten werken. Ook de voorschriften met betrekking tot het alcoholbeleid worden toegelicht.

Laatste bardienst

Als je de laatste bardienst draait, kun je alle lichten in het clubhuis uitdoen via de centrale knop. In de gang naar buiten springen de lichten automatisch aan als je weggaat. Deze gaan vanzelf weer uit. Meer informatie vind je in het clubhuis in de blauwe map die rechts boven de kassa op een kast staat. 

Mocht er geen barcommissielid aanwezig zijn waaraan je iets wilt vragen, dan heeft de ervaring geleerd dat er altijd wel iemand anders is om te assisteren.

Heb je de smaak te pakken en wil je vaker achter de bar of in de keuken te staan, schroom niet en stuur een mail naar onderstaand e-mailadres. Wij kunnen altijd extra handjes gebruiken en in het bijzonder tijdens de vele toernooien en competities.

Wij wensen je namens de Barcommissie een fijne en gezellige bar- of keukendienst toe!

Marina Spelbrink & Michelle Dicke – namens de Barcommissie

[email protected]