Bar- of keukendienst draaien?

Alle leden (actief of inactief) die per 1 april van het nieuwe seizoen ouder dan 18 jaar en jonger dan 65 jaar zijn, zijn verplicht twee keer een bar- of keukendienst te draaien bij LTV Bleiswijk. Dit heeft te maken met verruimde openingstijden en een minder aantal leden tussen de 18-65 jaar en is tijdens de ALV van 2017 goedgekeurd.

Voor de een is het een eitje, een ander kijkt er ontzettend tegen op om achter de bar of in de keuken te staan. Om de laatste groep mensen wat gerust te stellen, schetsen wij in vogelvlucht wat u van de barcommissie mag verwachten en wat wij van u verwachten. 

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen alle leden tijdens hun verplichte bardienst zowel achter de bar als in de keuken komen te staan. Achter de bar heeft u de verantwoording om warme en koude dranken te schenken, koelkasten bij te vullen, lege glazen en servicegoed op te halen. In de keuken worden o.a. frituurhapjes, patat en tosti’s bereid. Bij het beëindigen van een dienst, dient de keuken en het clubhuis netjes achtergelaten te worden.

Dienst inplannen 

Net als vorig jaar heeft iedereen de gelegenheid gehad om zelf 2x bar- of keukendienst te plannen in het barrooster via de website. De leden die niet zelf een dienst hebben uitgezocht, zijn door ons ingedeeld en zullen daarom zelf moeten kijken op de site www.ltvbleiswijk.nl wanneer zij ingedeeld staan voor deze twee diensten. 

Toegang clubhuis

Toegang tot het clubhuis gaat via een paslezer bij de nieuwe voordeur. U dient dus altijd uw KNLTB pas mee te nemen voor het draaien van een dienst. Wijzigingen graag doorgeven per e-mail via [email protected] zodat de juiste pas wordt geactiveerd voor de toegang tot het clubhuis.

Zelf verantwoordelijk voor aanwezigheid

U ontvangt circa 1 á 2 weken voor uw bardienst een herinneringsmail, u bent als lid echter zelf verantwoordelijk voor het verschijnen op uw bar- of keukendienst. Bij ziekte of verhindering moet u zelf voor vervanging zorgen. Graag wijzigingen of een wisseling doorgeven via [email protected].

Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn voor uw dienst. Voor alle duidelijkheid vermelden wij u dat, wanneer het regent, u toch naar het clubhuis dient te gaan, omdat het alarm ingeschakeld moet worden.

Mijn Profiel

Indien u inlogt op de LTV Bleiswijk site en rechtsboven op uw naam klikt, komt u in ‘Mijn Profiel’ en ziet u direct wanneer uw dienst staat gepland zodat u niet het volledige rooster hoeft te bekijken. Het is dus belangrijk, dat uw juiste e-mailadres bij de ledenadministratie bekend is, controleer of u de nieuwsbrieven en mails van de tennisvereniging ontvangt. Zo niet dan graag een melding via de website www.ltvbleiswijk.nl.

(Extra) uitleg over bardienst?

Wanneer u dit wenst kunt u altijd de maandverantwoordelijke van de barcommissie vragen om u wegwijs te maken aan het begin van uw bardienst. U krijgt dan uitleg over het afsluiten van het clubhuis, het inschakelen van het alarm, het opmaken van de kassa, waar wat staat en hoe de apparaten werken. Ook de voorschriften met betrekking tot het alcoholbeleid worden toegelicht.

Laatste bardienst

Als u de laatste bardienst draait, kunt u alle lichten in het clubhuis uitdoen via de centrale knop. In de gang naar buiten springen de lichten automatisch aan als u weggaat. Deze gaan vanzelf weer uit. Meer informatie vindt u in het clubhuis. 

Mocht er geen barcommissielid aanwezig zijn waaraan u iets wilt vragen, dan heeft de ervaring geleerd dat er altijd wel iemand anders is om te assisteren.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u vaker achter de bar of in de keuken te staan, schroom niet en stuur een mail naar onderstaand e-mailadres. Wij kunnen altijd extra handjes gebruiken en in het bijzonder tijdens de vele toernooien en competities.

 

Wij wensen u namens de Barcommissie een fijne en gezellige bar- of keukendienst toe!

Marina Spelbrink & Michelle Dicke – namens de Barcommissie

[email protected] 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 529 0780

Address

Götzenhainsingel 14
2665 KP Bleiswijk