Bardienst instructies

Alarm

Het alarm is bij aanvang van uw dienst uitgeschakeld.

Indien het alarm toch afgaat, bel direct het maandverantwoordelijke barcommissielid. Er hangt een lijst in het clubhuis (hangt op de voordeur en zit in de blauwe map achter de bar), maar is ook terug te vinden op de website (Begeleiding Barrooster). Als u de laatste bardienst van de dag heeft moet het alarm ingeschakeld worden (zie onderdeel afsluiten).

Toegang tot het clubhuis

Heeft u de eerste dienst van de dag kunt u het clubhuis in met uw KNLTB pas. Open de linker voordeur door uw pas door de lezer te halen. Na 5 meter rechts kunt u het rolluik openen door uw KNLTB pas 1x door de paslezer te halen. Let hierbij op dat u uw pas op de juiste manier door de paslezer haalt (zie instructie naast de paslezer).

Uitleg bardienst

Bij aanvang van uw bardienst is het mogelijk om uitleg te krijgen. U kunt het telefoonnummer van het dienstdoende barcommissielid bellen dat op de website (Begeleiding Barrooster) en vervolgens kijken wie er dienst heeft (maandverantwoordelijke).

Bij regen of slecht weer

Bij regen of slecht weer meldt u zich altijd voor uw bardienst in het clubhuis. Bel en overleg in deze gevallen altijd met het dienstdoende barcommissielid. U vindt het telefoonnummer op de documentatie in de houder achter de kassa. Dit heeft als doel dat het clubhuis wordt afgesloten en het alarm wordt ingeschakeld.

Kinderen en huisdieren

Voor kinderen onder de 18 jaar is het beslist niet toegestaan om achter de bar en/of in de keuken te komen. Dit geldt ook voor huisdieren.

Tennissen

Tijdens uw dienst kunt u niet tennissen.

Betalen aan de bar

Alle consumpties en snacks kunnen contant en per pin afgerekend worden. Tijdens de competitiedagen wordt er per team standaard 1 betaalpas uitgereikt zodat teams op rekening kunnen kopen. Eventueel in overleg wordt er een extra betaalpas uitgereikt als de thuis- en uitpartij apart willen betalen. Een betaalpas wordt uitgereikt nadat een teamlid zijn of haar KNLTB pas heeft in geleverd als borg. Deze betaalpassen vind je in de bovenste la van de kast rechts (als je voor de kassa staat) en zitten in een witte leren etui.

Er kan dus besteld worden op basis van contante betaling, pin of op vertoon van het consumptie betaalpasje!!

Voor de trainers is de koffie en thee gratis.

Per dienst kunt u tevens koffie en thee drinken, daarnaast mag u nog 3 consumpties nuttigen. Drankjes voor eigen gebruik dienen op de kassa te worden aangeslagen onder knop “wegboeken”. Product aanslaan > Betaal > Wegboeken> Gebruik tijdens Bardienst.

Introducés 

Er zijn introducé pasjes in de lade van de kassa aanwezig. Op de kassa is een aparte knop voor introducés (jeugd €5,00 en volwassenen €10,00). Voor een introductie pas moet €10,00 borg worden betaalt, hiervoor is ook een aparte knop. Zorg er wel voor dat u het pasje weer retour ontvangt en in de kassa ligt. Op de kassa is hiervoor ook een knop “borg retour” aanwezig.

Afdragen van de bar-omzet

Na afloop van de bardienst maakt u de kassa op. Verdere instructies treft u in de omschrijving bij de kassa.

Afsluiten van de bardienst bestaat uit de volgende handelingen:

 • Alle elektrische apparatuur uitschakelen (muziekinstallatie, afzuigkap, tostiapparaat en frituur). Het koffiezetapparaat en de afwasmachine staan op een tijdklok. Zie aparte uitleg over muziekinstallatie;

 • Bar, tafels en keuken zijn schoongemaakt;

 • De koffiekopjes, glaswerk en ander keukengerei zijn schoon en is allemaal weer netjes terug gezet op zijn plek;

 • Koelkasten zijn aangevuld, mits het voorraadhok in de keuken is geopend;

 • Terras buiten is opgeruimd, tafels zijn schoon, stoelen staan netjes, kussentjes zijn naar binnen gehaald en de parasols zijn ingeklapt;

 • Volle vuilnisbakken in het clubhuis worden geleegd en voorzien van een lege vuilniszak (sleutels vuilcontainer en fust hok buiten zitten samen aan de houten klos en lege zakken liggen in het voorraadhok);

 • Clubhuis voordeur van binnenuit op slot draaien;

 • Schuifpuien van binnenuit op slot draaien (2 stuks);

 • Achterdeur in de keuken van binnenuit op slot draaien;

 • Alle verlichting uitschakelen (na 5 minuten zal het rolluik automatisch sluiten);

 • Alarm inschakelen d.m.v. intoetsen knop A van het alarmkastje links bij de achterdeur in de keuken;

 • Sluit het rolluik u door uw tennispas 1 x door de paslezer in de hal de halen;

 • Na inschakeling van het alarm heeft u alle tijd om het clubhuis via de hal bij kleedkamers te verlaten;

 • Controleer of de buitendeur achter u in het slot valt (u hoeft deze dus echt alleen dicht te duwen).


Verlichting tijdens het afsluiten

Onder de planken met snoep vindt u de centrale knop (linker zijde) om alle lichten in het clubhuis uit te doen. Onder de bar bij de theeglazen vind u de knoppen voor de barverlichting. De lichten in de gang bij de kleedkamers kunt u niet zelf uitdoen. Hier zit een sensor op en deze gaan dus vanzelf uit. Deze hoeft u dus NIET uit te zetten.

Marina Spelbrink & Michelle Dicke – namens het Barcommissie-team

[email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 529 0780

Address

Götzenhainsingel 14
2665 KP Bleiswijk