Bardienst instructies

Alarm

Het alarm is bij aanvang van jouw dienst uitgeschakeld.

Indien het alarm toch afgaat, bel direct het maandverantwoordelijke barcommissielid. Er hangt een lijst in het clubhuis (hangt op de voordeur en zit in de blauwe map achter de bar), maar is ook terug te vinden op de website (Begeleiding Barrooster). Als je de laatste bardienst van de dag heeft moet het alarm ingeschakeld worden (zie onderdeel afsluiten).

Toegang tot het clubhuis

Heb je de eerste dienst van de dag kun je het clubhuis in met jouw KNLTB pas. Open de linker voordeur door jouw pas door de lezer te halen. Na 5 meter rechts kun je het rolluik openen door jouw KNLTB pas 1x door de paslezer te halen. Let hierbij op dat je jouw pas op de juiste manier door de paslezer haalt (zie instructie naast de paslezer).

Uitleg bardienst

Voor mensen die nog niet vaak een bardienst hebben gedraaid hebben we drie instructie videos gemaakt die op Youtube staan:

Twijfel je toch nog aan of het je gaat lukken om de bardienst goed op te starten? Dan kun je van een barcommissielid extra ondersteuning krijgen bij aanvang van je dienst. Je kunt het telefoonnummer van het dienstdoende barcommissielid bellen dat op de website (Begeleiding Barrooster) staat als maandverantwoordelijke.

Bij regen of slecht weer

Bij regen of slecht weer meld je je zich altijd voor jouw bardienst in het clubhuis. Bel en overleg in deze gevallen altijd met het dienstdoende barcommissielid. Je vindt het telefoonnummer op de documentatie in de houder achter de kassa. Dit heeft als doel dat het clubhuis wordt afgesloten en het alarm wordt ingeschakeld.

Kinderen en huisdieren

Voor kinderen onder de 18 jaar is het beslist niet toegestaan om achter de bar en/of in de keuken te komen. Dit geldt ook voor huisdieren.

Tennissen

Tijdens jouw dienst kun je niet tennissen.

Betalen aan de bar

Alle consumpties en snacks kunnen uitsluitend met pin afgerekend worden. Tijdens de competitiedagen wordt er per team standaard 1 betaalpas uitgereikt zodat teams op rekening kunnen kopen. Eventueel in overleg wordt er een extra betaalpas uitgereikt als de thuis- en uitpartij apart willen betalen. Een betaalpas wordt uitgereikt nadat een teamlid zijn of haar KNLTB pas heeft in geleverd als borg. Deze betaalpassen vind je in de bovenste la van de kast rechts (als je voor de kassa staat) en zitten in een witte leren etui.

Er kan dus besteld worden op basis van een pinbetaling of met een betaalpas op competitiedagen!!

Voor de trainers is de koffie en thee gratis.

Per dienst kun je tevens koffie en thee drinken, daarnaast mag je nog 3 consumpties nuttigen. Drankjes voor eigen gebruik dienen op de kassa te worden aangeslagen onder knop “wegboeken”. Product aanslaan > Betaal > Wegboeken> Gebruik tijdens Bardienst.

Introducés 

Er zijn introducé pasjes in de lade van de kassa aanwezig. Op de kassa is een aparte knop voor introducés (jeugd €5,00 en volwassenen €10,00). Voor een introductie pas moet €10,00 borg worden betaalt, hiervoor is ook een aparte knop. Zorg er wel voor dat je het pasje weer retour ontvangt en in de kassa teruglegt. Op de kassa is hiervoor ook een knop “borg retour” aanwezig.

Afdragen van de bar-omzet

Doordat we alleen nog maar pinnen, is het niet meer nodig om geld uit de kassa af te dragen en in de kluis te stoppen. Verdere instructies tref je aan in de omschrijving bij de kassa.

Afsluiten van de bardienst bestaat uit de volgende handelingen:

 • Alle elektrische apparatuur uitschakelen (muziekinstallatie, afzuigkap, tostiapparaat en frituur). Het koffiezetapparaat en de afwasmachine staan op een tijdklok. Zie aparte uitleg over muziekinstallatie;

 • Bar, tafels en keuken zijn schoongemaakt;

 • De koffiekopjes, glaswerk en ander keukengerei zijn schoon en is allemaal weer netjes terug gezet op zijn plek;

 • Koelkasten zijn aangevuld, mits het voorraadhok in de keuken is geopend;

 • Terras buiten is opgeruimd, tafels zijn schoon, stoelen staan netjes, kussentjes zijn naar binnen gehaald en de parasols zijn ingeklapt;

 • Volle vuilnisbakken in het clubhuis worden geleegd en voorzien van een lege vuilniszak (sleutels vuilcontainer en fust hok buiten zitten samen aan de houten klos en lege zakken liggen in het voorraadhok);

 • Clubhuis voordeur van binnenuit op slot draaien;

 • Schuifpuien van binnenuit op slot draaien (2 stuks);

 • Achterdeur in de keuken van binnenuit op slot draaien;

 • Alle verlichting uitschakelen (na 5 minuten zal het rolluik automatisch sluiten);

 • Alarm inschakelen d.m.v. intoetsen knop A van het alarmkastje links bij de achterdeur in de keuken;

 • Sluit het rolluik door jouw tennispas 1 x door de paslezer in de hal de halen;

 • Na inschakeling van het alarm heb je alle tijd om het clubhuis via de hal bij kleedkamers te verlaten;

 • Controleer of de buitendeur achter je in het slot valt (je hoeft deze dus echt alleen dicht te duwen).


Verlichting tijdens het afsluiten

Onder de planken met snoep vind je de centrale knop (linker zijde) om alle lichten in het clubhuis uit te doen. Onder de bar bij de theeglazen vind je de knoppen voor de barverlichting. De lichten in de gang bij de kleedkamers kun je niet zelf uitdoen. Hier zit een sensor op en deze gaan dus vanzelf uit. Deze hoef je dus NIET uit te zetten.

Marina Spelbrink & Michelle Dicke – namens het Barcommissie-team

[email protected]