Informatie voorjaarscompetitie Padel

Voorjaarscompetitie padel 2024

 

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie padel is geopend.
Je vind het inschrijfformulier hier

De voorjaarscompetitie vindt plaats van wk 14 tm wk 20 met inhaaldagen in wk 17, 18 en 21. Zoals je onderstaand ziet, wordt er uitsluitend competitie gespeeld op de zaterdag en de zondag. De jeugd competitie is uitsluitend op zondag. Senioren competitie wordt aangeboden op zowel zaterdag als zondag. Als je je inschrijft dien je als team de gehele dag beschikbaar te zijn tot minimaal 18.00 uur.

Inschrijven & deelname

De categorieën en de samenstelling van een team zijn wezenlijk anders als bij tennis. In de Padelcompetitie wordt er (met uitzondering van de damescompetitie) gemengd gespeeld. Dit houdt in dat er in de teams alle combinaties heren/dames/gemengd mogen spelen, inschrijven is toegestaan voor alle spelers. Je schrijft je als team in. Dus….het team kan bestaan uit uitsluitend vrouwen, mannen of mannen en vrouwen. De indeling wordt vervolgens gemaakt op basis van sterkte (ranking). Dat betekent dat het dus mogelijk is dat 4 dames in een bepaalde klasse uitkomen tegen vier heren. Of dat een team met 3 dames en 1 heer uitkomen tegen een team met 3 heren en 1 dame. En alle varianten die hierop denkbaar zijn. Enige uitzondering is de dames dubbel padel.

Er kan ingeschreven worden voor senioren en jeugd. Voor senioren geldt geen leeftijdsgrens. Voor een damesteam is de minimumleeftijd 15+. Voor jeugd geldt een leeftijdsgrens tm 17 jaar. Het team bestaat uit minimaal 4 personen, het advies is echter 5 personen.

Omdat het aantal beschikbare banen beperkt is, is het aantal teams dat kan deelnemen per dag ook beperkt. Aangezien de padel competitie voor de LTVB nog vrij nieuw is, zijn er meerdere criteria die de padelcommissie in het geval van overinschrijving toepast omtrent deelname van welk team. Maar het streven is dat we iedereen kunnen plaatsen.
Diegene die de inschrijving verzorgt is automatisch de teamcaptain. Als teamcaptain ben je het aanspreekpunt voor de competitieleiding en ben je verantwoordelijk voor de communicatie, competitiebijdrage en overige verplichtingen die daarbij horen. Bijvoorbeeld het verzorgen van invallers indien nodig. De captain ontvangt voorafgaand aan de start van de competitie alle informatie en de padelballen.

Deadline

De absolute deadline voor inschrijving is 15 januari 2024. Dat klinkt wat strikt….en dat is het ook. Simpelweg omdat wij moeten indelen

 

Vragen?: [email protected]