KNLTB PADELCOMPETITIE NAJAAR 2024 inschrijfformulier


Inschrijving najaarscompetitie Padel

De najaarscompetitie vindt plaats van wk 37 tm wk 41 met inhaaldagen in wk 42 tm 43. De data vind je hier. Deze weken zijn overeenkomstig aan de KNLTB tennis najaarscompetitie. Dat betekent dat indien je reeds voor tennis competitie hebt ingeschreven, dit praktisch onmogelijk is te combineren met de padel competitie. Er wordt er uitsluitend competitie gespeeld op de zaterdag en de zondag. De jeugd competitie is uitsluitend op zondag, senioren competitie wordt aangeboden op zowel zaterdag als zondag. Als je je inschrijft dien je als team de gehele dag beschikbaar te zijn tot minimaal 18.00 uur.

 

Inschrijven & deelname

De categorieën en de samenstelling van een team zijn wezenlijk anders als bij tennis. In de Padelcompetitie wordt er (met uitzondering van de damescompetitie) gemengd gespeeld. Dit houdt in dat er in de teams alle combinaties heren/dames/gemengd mogen spelen, inschrijven is toegestaan voor spelers vanaf 15 jaar. Je schrijft je als team in. Dus….het team kan bestaan uit uitsluitend vrouwen, mannen of mannen en vrouwen. De indeling wordt vervolgens gemaakt op basis van sterkte (ranking). Dat betekent dat het dus mogelijk is dat 4 dames in een bepaalde klasse uitkomen tegen vier heren. Of dat een team met 3 dames en 1 heer uitkomen tegen een team met 3 heren en 1 dame. En alle varianten die hierop denkbaar zijn. Enige uitzondering is de dames dubbel padel.

Er kan ingeschreven worden voor senioren en jeugd. Voor senioren geldt een leeftijdsgrens van vanaf 15 jaar. Voor jeugd geldt een leeftijdsgrens tm 17 jaar. Het team bestaat uit minimaal 4 personen, het advies is echter 5 personen.

Omdat het aantal beschikbare banen beperkt is, is het aantal teams dat kan deelnemen per dag ook beperkt. Er meerdere criteria die de padelcommissie  in het geval van overinschrijving toepast omtrent deelname van welk team. Maar het streven is dat we iedereen kunnen plaatsen.
Diegene die de inschrijving verzorgt is automatisch de teamcaptain. Als teamcaptain ben je het aanspreekpunt voor de competitieleiding en ben je verantwoordelijk voor de communicatie, competitiebijdrage en overige verplichtingen die daarbij horen. Bijvoorbeeld het verzorgen van invallers indien nodig. De captain ontvangt voorafgaand aan de start van de competitie alle informatie en de padelballen.

Deadline

De absolute deadline voor inschrijving is zondag 07 juli 12.00 uur. Dat klinkt wat strikt….en dat is het ook. Simpelweg omdat wij moeten indelen en direct moeten indienen bij de bond.

Nog wat overige informatie…..

Opstelling teams

In de competitie stel je per ronde koppels samen. Ronde 1 (met partij 1 en partij 2) staat los van ronde 2 (met eveneens partij 1 en partij 2). Een speler mag per ronde slechts één partij spelen. Dit betekent automatisch dat een speler tijdens een competitiewedstrijd in maximaal twee partijen mag uitkomen. Indien tweemaal met dezelfde partner wordt gespeeld mag er niet tegen dezelfde combinatie uit ronde 1 gespeeld worden. In dat geval zal het uitspelende team zijn dubbels moeten omwisselen.

Aanvoerders worden geacht het sterkste koppel (op basis van speelsterkte) in partij 1 van iedere ronde op te stellen tenzij er met vaste koppels wordt gespeeld. Indien 1 team met vaste koppels speelt stelt dat team wel in beide rondes de sterkste combinatie op in partij 1.

Voor de start van de eerste partij moet via MijnKNLTB de teamopstelling worden ingevoerd. Zodra de beide aanvoerders hun opstelling hebben bevestigd, wordt de teamopstelling voor de aanvoerder van de tegenstander zichtbaar. Bij het uitwisselen van de teamopstellingen moeten de (digitale) ledenpassen ter inzage worden gegeven aan elkaar.

Invoeren uitslagen

De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen van elke geheel of gedeeltelijk gespeelde competitiewedstrijd, dan wel afgelaste of reglementair niet gespeelde competitiewedstrijd, via MijnKNLTB aan de KNLTB door te geven. De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het terrein, de digitaal ingevoerde wedstrijduitslagen van de betreffende speeldag op juistheid te controleren. Het niet voldoen aan deze verplichting heeft tot gevolg dat de mogelijkheid vervalt om tegen de ingevoerde uitslagen een protest in te dienen. In het geval dat een wedstrijd wordt afgebroken of in het geheel niet wordt gespeeld dient het digitale wedstrijdformulier te worden ingevuld en op dezelfde wijze aan de KNLTB te worden doorgegeven. Op de inhaaldag worden de uitslagen vervolgens verder ingevuld.

Telling

Alle wedstrijden op zaterdag en zondag worden in drie volledige sets gespeeld. Bij 40-40 wordt overeenkomstig tennis telling voordeel / nadeel systeem toegepast en dus niet het ‘golden point’ systeem.

Team afwezig

Het niet verschijnen van een team moet worden verwerkt als een ‘thuis (of uit) is afwezig’, ook al heeft het andere team dit vooraf gemeld. Het niet komen opdagen voor een competitiewedstrijd heeft reglementaire consequenties voor het betreffende team. Het afwezige team verliest de betreffende wedstrijd met maximale cijfers en er wordt door de KNLTB een boete opgelegd.

Competitie-uitslagen raadplegen

Alle uitslagen zijn te raadplegen via MijnKNLTB en de KNLTB ClubApp. De digitaal aangeleverde uitslagen worden vrijwel direct verwerkt in de KNLTB-administratie en zijn vervolgens direct te raadplegen. Ook de stand wordt direct na invoer van een uitslag bijgewerkt.

 

Vragen? [email protected]

 

 

Vul hier je gegevens in:
Ik schrijf me in voor competitie de volgende competitiesoort: