Nieuws

Verslag baruitje 2019: het was steengoed!

Totaal niet verwacht of aan zien komen …. Ik was druk bezig met de organisatie van ons uitje en dan gewoon voor de 2e keer de Barbengel ontvangen! Met als extra prijs een verslag te mogen maken van ons uitje 😉


We gingen terug in de tijd …
Na maanden voorbereidingen en dikke pret van ten voren samen met Miranda, Marina en Harald was het dan eindelijk weer zover. Ons jaarlijks baruitje als Barcommissie. Vrijdag 15 november vertrokken wij met elkaar naar De Bult (Steenwijk) in de provincie Overijssel. Dit jaar was het thema: ‘terug in de tijd’. We verbleven in 2 vakantiewoningen in de vorm van een kasteel en met een aantal bedstedes. Daarnaast kon je door het hele weekend kwartet kaarten winnen of ruilen (soms ook gewoon pikken). Degene die het meeste complete kwartetten had verzameld werd beloond met een oud Hollands snoeppakket.

Spelletjes marathon
Vrijdagavond werd men ontvangen met allerlei lekker hapjes (finger food) en daarna met elkaar bordspellen gespeeld en natuurlijk een potje Klaverjassen.

Zaterdagmorgen ging het programma officieel van start met een goed ontbijt en daarna raden welke babyfoto bij wie hoorde. Vervolgens hebben wij een estafette gedaan van oud Hollandse spelletjes van koekhappen, sjoelen tot aan ei lopen. In de middag een schietcarrousel met 4 schietspellen gedaan: pistool schieten, blaaspijp, buks en boogschieten.

En de dag en avond afgesloten met een winter BBQ, een terug in de tijd pub-quiz, een geslaagd verkleedpartijtje met onze voetjes van de vloer en natuurlijk weer een aantal spelletjes. ‘Mens erger je niet’ was dit uitje één van de favorieten.

Zondag doen wij altijd iets cultureels
Na een stevig ontbijt zijn wij met elkaar nog naar kasteel Coevorden gereden. Daar werden wij ontvangen door Lambert die ons een rondleiding heeft gegeven door het kasteel. Als afsluiting van ons weekend hebben wij nog een kopje koffie met gebak gedaan, werd de Barbengel overhandigd en Leanne en Ronnie als de winnaars van het kwartet bekend gemaakt.

Het was wederom een geslaagd en gezellig weekend met elkaar! Volgend jaar mogen Tessa en Guido dit uitje organiseren als nieuwste BC-leden.

Michelle Dicke - Namens de Barcommissie

« Terug

» Nieuws archief