Algemeen

Jeugdcommissie
De jeugdcommissie (JC) bestaat uit een aantal ouders. We regelen allerlei activiteiten voor de kinderen, zoals competitie, clubkampioenschappen en ouder-kindtoernooi. Verder hebben we ook regelmatig overleg met de tennisschool.
Heb je vragen, opmerkingen of leuke ideeën, geef ze vooral aan ons door!

Voorzitter : Linda Olierook en Lisette Schmitz-Sluimer, [email protected]
Secretariaat : Agnes Doorduin
Penningmeester : Iris Lansdorp
Commissieleden : Natascha Rieff, Jelle Usi, Maikel van de Sande

JC Team: Susanna Bleeker, Marike Biemond, Marco Jacobs

Voor vragen en opmerkingen stuur een mail naar [email protected]
Mobiel nummer jeugdcommissie: 06 16 61 26 18

Voor specifieke vragen over:
Rode en oranje competitie zondag: Iris Lansdorp
Groene competitie zondag: Marike Biemond
Junioren (gele competitie) zondag: Natascha Rieff

JC Team
Voor de jeugdcommissie (JC) is het fijn om bij sommige evenementen en activiteiten ondersteund te door enthousiaste ouders.  Ons idee is dat we een app groep aanmaken waarin hulpouders staan die het leuk vinden om de JC af en toe te ondersteunen.  We hopen natuurlijk op een grote app groep!  Vind je het leuk om de JC zo nu en dan te ondersteunen, stuur ons dan een email ([email protected]) of app 06 16 61 26 18  

Tennislessen
De tennislessen worden gegeven door Tennisschool Berry Janse (TSBJ). Onze clubtrainers werken met het Tenniskidsprogramma van de KNLTB. Zij bereiden de kinderen voor op de Rood-Oranje competitie en als ze iets ouder zijn speelt de jeugd met de "groene" of "gele" bal. Uw kind gaat niet op tennisles maar op tennis dus wij motiveren de kinderen om lid te zijn, tennisles te nemen, competitie te spelen en deel te nemen aan alle leuke events die onze club organiseert. 4 in 1, beter!

Vrij spelen
Naast lessen kun je uiteraard ook vrij spelen. Dit kan dagelijks tot 19:30 uur en als je 14 jaar of ouder bent tot 21:00 uur. In juli en augustus kun je vrij tennissen tot 21:00 uur als je 12 jaar of ouder bent. 
Binnen in het clubhuis hangt een digitaal afhangbord. Als je vrij gaat spelen MOET je altijd afhangen. Afhangen hoeft niet voor de 2 minibanen.
Vrij spelen in het weekend kan ook maar kijk dan op de website of er geen toernooi of competitie is want dan zijn de banen bezet.

Vegen van de banen
Nadat je op een baan gespeeld hebt (ook al is het maar heel even) moet deze geveegd worden. Je gaat hierbij in een cirkel van buiten naar binnen, je veegt dus als het ware van grote rondjes naar kleine rondjes.

Afval
Op ons park staan overal prullenbakken. Willen jullie daar je snoeppapiertjes, lege flesjes sportdrank, kortom al jullie afval in weggooien. Laten we met elkaar zorgen dat het park schoon blijft.

Fietsenstalling
Kom je met de fiets, zet je fiets dan in de fietsenstalling. Vergeet je fiets niet op slot te zetten!!

Toernooien
Het is hartstikke leuk en leerzaam om toernooien te spelen bij verschillende verenigingen. Je kunt een single spelen maar je kunt ook met een tennisvriendje of vriendinnetje dubbelen, of aan allebei de onderdelen meedoen. Super gezellig! Bij de meeste jeugdtoernooien worden naast de tenniswedstrijden ook nog andere activiteiten georganiseerd. Zie www.knltb.nl voor verdere informatie.

Een overzicht en korte beschrijving activiteiten voor de jeugd t/m 17 jaar       

  • Clinic basisscholen en instuif voor niet leden De 5 basisscholen krijgen een uitnodiging om met de kinderen van groep 3 en 4 bij onze club een tennisclinic te komen volgen. Deze clinic wordt met veel enthousiasme gegeven door de tennisleraren van onze Tennisschool Berry Janse. Er wordt na deze clinic ook nog een instuif op woensdag georganiseerd, zodat kinderen nog een keer geheel vrijblijvend een tennisles kunnen volgen. Deze clinics vinden in februari plaats. en de instuif in maart. ook in september wordt er nog een instuif georganiseerd voor de kinderen van de basisschool   
      
  • Opening van het seizoen In maart starten wij het nieuwe tennisseizoen met een dag voor de jeugdleden. Hierover word je geïnformeerd via de mail en inschrijving is hiervoor noodzakelijk.

  • Jeugdmiddagen met racket trekken en gezellige activiteit 1x per maand staat er een jeugdmiddag ingepland. Deelname is vrijblijvend Er hoeft ook niet van te voren aangemeld te worden. Ook niet leden zijn welkom op deze middagen en betalen een kleine bijdrage van €1. De middag starten we met racket trekken. Racket trekken is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde spelers. De medespeler en tegenstanders worden bepaald door de rackets van de aanwezige kinderen bij elkaar te leggen en er 4 rackets willekeurig van te pakken. De kinderen spelen ongeveer een half uur een partijtje en daarna worden er opnieuw rackets getrokken. Uiteraard proberen we de kinderen in de eigen kleur in te delen, maar dit kan alleen als er voldoende deelnemers zijn. Na het racket trekken is er een niet gerelateerde tennisactiviteit zoals film, spelletjes, speurtocht of bingo. Kinderen worden over deze middagen geïnformeerd d.m.v. een mail, flyer en op de homepage zal vermeld worden als er weer een jeugdmiddag is.

  • Competitie Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Kinderen die tennissen in oranje kunnen deelnemen aan de Tenniskids competitie: de Oranje competitie en voor kinderen die in groen tennissen is dit de Groene competitie. De Gele jeugd t/m 17 jaar heet voortaan Junioren. De oude naam was gebaseerd op de gele bal waarmee gespeeld wordt. Dit was echter niet voor iedereen duidelijk. Nu stroom je vanuit de Tenniskids dus door naar de Junioren, met de Junioren competitie. Meer informatie over de competitie kun je vinden bij de aparte menu onderdelen in de Jeugdhoek.

  • JCK (jeugdclubkampioenschappen) De Jeugdclubkampioenschappen worden georganiseerd voor alle jeugdleden van LTV Bleiswijk. In mei ontvangt iedereen een mail om in te schrijven voor de JCK. Er kan aan 1 of 2 onderdelen deelgenomen worden bijv. een enkel , een dubbel en/of een mixpartij in je eigen leeftijdscategorie en met de kleur ballen waar mee tijdens de les gespeeld wordt. Er worden poules gevormd en een ieder speelt dus meerdere partijen.. Naast wedstrijden worden er ook allerlei andere leuke activiteiten rondom een thema georganiseerd. De winnaars van de single jongens en meisjes t/m 17 jaar mogen in de daaropvolgende week deelnemen aan de SeniorClubKampioenschappen. Ook wordt er een beker uitgereikt voor de meest enthousiaste speler.

  • Open jeugdtoernooi Aan dit toernooi kunnen alle leden van LTV Bleiswijk maar ook leden van een andere tennisverenigingen deelnemen. Voor de rode en oranje kinderen wordt er tijdens dit toernooi een middag georganiseerd en korte wedstrijdjes gespeeld worden. Voor dit toernooi moet je je inschrijven via toernooiklapper.nl of via de link in de mail die elk jeugdlid ontvangt.

  • Ouderkind toernooi Met dit toernooi worden er dubbelpartijen gespeeld. Een kind en een ouder(e) spelen met elkaar een partijtje van een half uur tegen een ander kind en ouder. In totaal speel je op zo’n middag 3 a 4 partijen tegen andere kinderen met hun ouders. Het is echt een gezelligheidstoernooi, uitslagen worden niet genoteerd en er is ook geen prijsuitreiking aan het eind van de dag. Via een mail wordt je geïnformeerd en moet je je ook inschrijven zodat van tevoren een indeling gemaakt kan worden.

  • Tenniskamp Het tenniskamp is bedoeld voor jeugdleden van LTV Bleiswijk en Berkenroden van 6 tot 16 jaar o.l.v. Roland van Meggelen Het kamp heeft een zeer gevarieerd programma. Elke dag wordt gezorgd voor een tennisprogramma. Daarnaast worden er verschillende andere activiteiten. georganiseerd. Als deelnemer van het tenniskamp slaap je op een externe locatie. De kosten voor het gehele weekend bedragen 125 euro . Dit kamp is in een weekend van de zomervakantie . Wil je mee? Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]

Wanneer deze activiteiten plaatsvinden kun je zien in de activiteitenkalender van de jeugd.

Vragen??
Veel antwoorden kun je vinden op onze site vinden. Uiteraard kun je ook mailen naar [email protected]

We hopen je snel te zien op de tennisbaan!
Groeten van de Jeugdcommissie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 529 0780

Address

Götzenhainsingel 14
2665 KP Bleiswijk